[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18743  03-01-2010 18:28 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Rüyada ağzından dişinin düştüğünü ya da döküldüğünü görmek
"Dişlerim döküldü..."
Ağzından dişlerinin döküldüğünü gören insanlarn sayısı oldukça yüksektir. Dişlerin döküldüğü rüyalar arasında iki genel senaryo vardır, ya dişleriniz avuçlarınıza dökülür ağzınızdan ya da teker teker durduk yerde düşerler. Bu tür rüyalar sadece rüya esnasında insanı korkutup şok etmekle kalmaz, aynı zamanda bu tür rüyaları gören insanlar genelde bu rüyanın etkisinde uzun süre kalırlar. Peki bu rüyalar ne anlama geliyor?

Dişlerin dökülmesi rüyaları ile ilgili bir teoriye göre, bu rüyalar sizin görünüşünüz ve diğer insanların sizi algılama biçimleri ile ilgili endişelerinizi yansıtıyordur. Malesef, dış görünüşün çok önemli olduğu ve değer gördüğü bir dünyada yaşıyoruz ve dişler güzel bir dış görünüş için önemli bir etkendir. Dişler özellikle aşk-meşk olaylarında çok önemlidir, ister ışıltılı ve parlak bir gülümseme olsun, ister sevgi dolu bir öpüşme olsun, dişlerin rolü büyüktür. Bu rüyalar cinsel yönden zayıflamak korkusundan ya da yaşlanma korkusundan kaynaklanıyor olabilir. Dişler çekiciğilin ve kendinizi karşınızdakilere sunuşunuzun önemli bir parçasıdır. Herkes karşısındakine nasıl göründüğünü umursar, görünüşe önem vermek doğal ve sağlıklıdır.

Dişlerin dökülmesi rüyalarına diğer bir yaklaşım ise, utanma veya herhangi bir durumda kendinizi aptal pozisyonuna düşürme korkusundan kaynaklanıyor olabileceği yönündedir. Bu rüyalar üzüntülerinizin ve endişelerinizin gereğinden fazla abartılmasından ibarettir.

Dişler ısırmak, koparmak, çiğnemek ve kemirmek için kullanılır. Bu bağlamda bakıldığında dişler gücü simgelemektedir. Rüyanızda düşlerinizi kaybettiğinizi görmek güçsüzlük hissinden dolayı da olabilir. Son zamanlardaki herhangi bir olayda kendinizi güçsüz hissettiğiniz ya da güçsüz duruma düştüğünüz oldu mu? Belki de kendinizi ifade etmekte ve söylemek istediklerinizi anlatmakta sıkıntı çekiyor olabilirsiniz. Sesiniz duyulmadığı zaman kendinizi başarısız ve hayal kırıklığına uğramış gibi hissediyorsunuz, bazı durumlarda ya da hayatınızdaki bazı ilişkilerden kendine güvensizlik yaşıyorsunuz. Bu rüyanın verdiği işaret kendinizi daha çok hissettirmeniz ve kendi fikirlerinizin değerine inanmanız gerekliliğidir.

Son araştırmalar menopoz devresindeki kadınların dişler ve dişlerin dökülmesi ile ilgili rüyaları daha sık gördüklerini göstermiştir. Bunun sebebi de yaşlanma, kadınlığını ve çekiciliğini kaybetmiş olduğunu düşünmek olabilir.

Geleneksel olarak, rüyada dişlerinin olmadığını görmek kötü beslenmenin işaretidir, ki bu bazı insanların gördüğü diş düşürme rüyaları için doğrudur ya da doğru olabilir.

dini açıdan rüyanın anlamı :

Manevi açıdan bakıldığında insanın rüyada dişlerinin döküldüğünü görmesi, inanç, iman ve inanışını Allah'ın istediğinden farklı bir yöne götürdüğüne işaret ettiği şeklinde yorumlanabilir. Rüyalar insanları gittikleri yanlış yolu kavramaları ve yaptıkları hatalardan vazgeçmeleri konusunda ilahi bir uyarı niteliğinde olabilir.

Yunan kültürüne göre ise rüyada çürük, sallanan ya da düşmüş bir diş görmek aile bireyleri ya da yakın arkadaş çevresinden birisinin çok hasta olduğu hatta ölüm döşeğinde olduğu şeklinde yorumlanır.

Çinlilere göre ise yalan söylüyorsanız dişleriniz dökülür.

Eğer çıkan dişinizi yastığın altında saklarsanız, bir perinin size para getireceği şeklindeki eski bir peri masalına dayanılarak, rüyada diş düşürmenin parayı sembolize ettiği de söylenmektedir.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu