[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18917  28-01-2010 12:22 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Şeftali kebabı, Şefali kebabı Kıbrıs'a özgü bir kebap çeşididir. Şef Ali adından gelmektedir. Koyun veya keçinin banna veya terb denilen iç zarının kıyma, soğan ve maydanoz ile karıştırılan ve dolma biçiminde sarılıp, şiş veya ızgara telinde pişirilen bir yemektir.

Malzemeler; Yarım kilo dana kıyma 250 gr. koyun gömlek Yaklaşık 100 gr kuru soğan yarım demet maydonoz 1 çay kaşığı tuzbiraz karabiber
yapılışı yapımı tarifi

Hazırlanışı; Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın.Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın.Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun.Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin. Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazır- ladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın..Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabını afiyet olsun


Bu mesaj moonlight tarafından düzenlendi (28-01-2010 13:13 GMT+2 saat, ago)
__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu