Biyografi

Hello Psychaleppo Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Mabel Matiz’in Uçkun isimli şarkısının prodüksiyonunu yapan ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Hello Psychaleppo kimdir ? hakkında bulunan tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Hello Psychaleppo nereli ? Aslen Suriye Halep’lidir. Samer Saem Eldahr, Hello Psychaleppo takma adıyla dünyada tanınmaktadır. Electro-Tarab’ın kurucusudur ve elektronik sanatçısı olarak hızla tanınmaktadır. Levant’ın en mistik ve müzik açısından zengin şehirlerinden birinden geliyor. Hello Psychaleppo, Arap müzik geleneğine derinden kök salmıştır ve elektronik müziğin kıvrımlı sesleriyle kusursuz bir şekilde birbirine bağlanan Tarab’ın melodik suşları ile dinleyicileri büyüler. Hello Psychaleppo’nun çekici görsel sunumu, ruhu harekete geçiren ve bedeni hareket ettiren canlı deneyimin ayrılmaz bir parçasıdır. Hello Psychaleppo, Halepli müzik yapımcısı ve görsel sanatçı Samer Saem Eldahr’ın fikir babasıdır. Hello Psychaleppo’nun 2013’te çıkan ilk albümü Gool L’ah, Electro-Tarab müzik türünün öncülüğünü yaptı ve güvenilir bir takipçi kitlesi kazandı. Albüm, Arap müzik teorisini ve ritimlerini elektronik müzik araçları ve sesleriyle birleştirerek türünün ilk örneği oldu ve Electro-TarabVICE Magazine müziği şu şekilde tanımladı: “Seğiren elektronik sesler ve altın çağ Arap pop müziğinin pastişi. 1950’ler ve 60’lar. Dönüşümlü olarak dans edilebilir ve katartik, melankolik ve apokaliptik. It’s Massive Attack, Abdel Halim Hafez ile buluşuyor” Hello Psychaleppo üç tam albüm çıkardı, Gool L’ah(2013), ‘Hal’ (2014) ve ‘Toyour’ (2017), dinleyiciler için Arap melodileri, ayrıntılı düzenlemeler ve katartik dans müziği dünyasına bir yolculuk yaratıyor.

Halep’te doğup büyümüştür, Beyrut’ta eğitimine devam etmiş ve şu anda da ABD’de yaşamaktadır. Instagram hesabı hellopsychaleppo şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

 

Hüseyin Can ÇALIŞAN

Recent Posts

Şarkıcı Ozi Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Spotify viral listesinde 'Son Günüm Olsa Bile' isimli şarkısıyla 1. sıraya yükselen ve dikkat çeken…

2 hafta ago

Akbaba İkilisi Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Aşık Mahsuni Şerif'e ait olan Darıldım Darıldım isimli türküyü yorumladıktan sonra popüler hale gelen ve…

3 hafta ago

Ozan Ethem Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Altaylardan Tuna'ya isimli parçası ile Spotify gibi uygulamaların viral listelerinde ilk sıralarda yer almayı başaran…

1 ay ago

İlker Fırat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Son zamanlarda Youtube yayınları ile dikkat çeken ve merak edilen isimlerden olan İlker Fırat kimdir…

1 ay ago

Emre Nalbantoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Emre Nalbantoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? 2013 yılında Roxy Müzik yarışmasında birincilik elde ederek profesyonel…

2 ay ago

Alper Anık Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Alper Anık Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Alper Anık, Türk müziğine damgasını vuran yetenekli bir sanatçıdır.…

2 ay ago
Netavantaj Hepsi Bir Arada - Satılık Domain Yanında Bil - Satılık Domain Kafaya Takma - Eticaret Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı