Hello Psychaleppo Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Mabel Matiz’in Uçkun isimli şarkısının prodüksiyonunu yapan ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Hello Psychaleppo kimdir ? hakkında bulunan tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

hello psychaleppo kimdir nereli kac yasinda

Hello Psychaleppo nereli ? Aslen Suriye Halep’lidir. Samer Saem Eldahr, Hello Psychaleppo takma adıyla dünyada tanınmaktadır. Electro-Tarab’ın kurucusudur ve elektronik sanatçısı olarak hızla tanınmaktadır. Levant’ın en mistik ve müzik açısından zengin şehirlerinden birinden geliyor. Hello Psychaleppo, Arap müzik geleneğine derinden kök salmıştır ve elektronik müziğin kıvrımlı sesleriyle kusursuz bir şekilde birbirine bağlanan Tarab’ın melodik suşları ile dinleyicileri büyüler. Hello Psychaleppo’nun çekici görsel sunumu, ruhu harekete geçiren ve bedeni hareket ettiren canlı deneyimin ayrılmaz bir parçasıdır. Hello Psychaleppo, Halepli müzik yapımcısı ve görsel sanatçı Samer Saem Eldahr’ın fikir babasıdır. Hello Psychaleppo’nun 2013’te çıkan ilk albümü Gool L’ah, Electro-Tarab müzik türünün öncülüğünü yaptı ve güvenilir bir takipçi kitlesi kazandı. Albüm, Arap müzik teorisini ve ritimlerini elektronik müzik araçları ve sesleriyle birleştirerek türünün ilk örneği oldu ve Electro-TarabVICE Magazine müziği şu şekilde tanımladı: “Seğiren elektronik sesler ve altın çağ Arap pop müziğinin pastişi. 1950’ler ve 60’lar. Dönüşümlü olarak dans edilebilir ve katartik, melankolik ve apokaliptik. It’s Massive Attack, Abdel Halim Hafez ile buluşuyor” Hello Psychaleppo üç tam albüm çıkardı, Gool L’ah(2013), ‘Hal’ (2014) ve ‘Toyour’ (2017), dinleyiciler için Arap melodileri, ayrıntılı düzenlemeler ve katartik dans müziği dünyasına bir yolculuk yaratıyor.

Halep’te doğup büyümüştür, Beyrut’ta eğitimine devam etmiş ve şu anda da ABD’de yaşamaktadır. Instagram hesabı hellopsychaleppo şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir