Milliyet’in yapmış olduğu haberde; Jeoloji Profesörü Selim İnan’ın, beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamaları korkuttu. Marmara Denizinde bulunan fay hattının 220 kilometre olduğunu belirten Prof. Dr. İnan, “Marmara Denizinin içindeki fay hattının tamamı kırıldığı zaman 8’e yakın bir deprem üretebilir” dedi.
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim İnan son depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda İstanbul ile ilgili çarpıcı öngörüler mevcut.
Yapılan açıklamalar şu şekilde özetlenebilir: “Marmara Denizinin içindeki fay hattının tamamı kırıldığı zaman 8’e yakın bir deprem üretebilir. Çünkü Marmara’daki fayın uzunluğu 220 kilometre. Ama parça parça kırılırsa, 100-110 kilometre uzunluğunda bir parça olursa o zaman üretebileceği deprem 7,5 a yakın bir deprem olabilecektir. 1999 Marmara depreminde 2,5 metreye yakın tsunami dalgaları da oldu. Dolayısıyla bu bölgede tsunami dalgaları da olabilir” şeklinde açıklamalar yapıldı.
Kaç Para Bu Beygir 7 Buçuk Roman Gayda isimli şarkı ile popüler hale gelen ve…
Rüyalara sor isimli şarkı ile popüler hale gelen ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran…
Anksiyete Neden Bu Kadar Yaygın? Anksiyete Bozukluğu Nasıl Yenilir? Modern dünyada anksiyete, adeta çağımızın salgını.…
MNG’nin DHL eCommerce ile birleşmesi ve MNG’nin faaliyetlerine “DHL eCommerce” markası ve logosu ile devam…
Melek Mosso ile birlikte Sanki isimli şarkıyı seslendiren ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran…
Son olarak Mabel Matiz ile birlikte Siyah İnci isimli parçaya imza atan ve merak edilen…