Justin Timberlake Kimdir?

Justin Timberlake Kimdir?

Doğum Adı: Justin Randall Timberlake
Doğum Tarihi: 31 Ocak 1981
Doğum Yeri: Memphis, Tennessee, ABD
Burcu: Kova
Boyu: 185 cm
Kilosu: 76 kg
Saç Rengi: Kahverengi
Göz Rengi: Mavi
Meslek: Oyuncu, iş adamı, şarkıcı, söz yazarı
Tarzlar: Pop, dans-pop, R&B
Çalgılar: Vokal, klavye, gitar, bass
Ebeveynleri: Randall Timberlake(baba), Lynn Harless(anne), Charles L. Timberlake(büyükbaba), Bobbye Joice(büyükbaba)
Kardeşleri: Jonathan Perry Timberlake, Stephen Robert Timberlake, Late Laura Katherine
İlişkileri: Elisha Cuthbert, Danielle Ditto, Stacy Ferguson, Veronica Finn, Britney Spears, Jenna Dewan-Tatum, Alyssa Milano, Staci B. Flood, Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Jessica Biel [günümüz (evlendi/19Ekim2012)], Olivia Munn, Olivia Wilde

Hakkında:

justin timberlake Justin Timberlake Kimdir?Justin Randall Timberlake (d. 31 Ocak 1981) Amerikalı şarkıcı-söz yazarı, aktör ve iş adamı. Çocukken Star Search adlı yarışma programına ve ardından, ileride grup arkadaşı olacak olan JC Chasez ile tanıştığı, Disney Channel’ın The New Mickey Mouse Club adlı televizyon programında yer aldı. Timberlake asıl şöhretini, Amerikalı iş adamı ve müzik yapımcısı Lou Pearman tarafından 1995 yılında boyband olarak finanse edilen ‘N Sync ile yakaladı.

Grubun dağılmasının ardından solo kariyerine başladı ve 2002′de ilk albümü Justified’i çıkardı. Bu dönemde “Cry Me a River” ve “Rock Your Body” şarkıları birer hit oldu. İlk albümüyle yakaladığı başarıyı 2006′da çıkardığı FutureSex/LoveSounds albümüyle de devam ettirdi. Albümün ilk üç single çalışması (“SexyBack”, “My Love” ve “What Goes Around…/…Comes Around”) ABD’de bir numara oldu.

Kariyeri boyunca altı Grammy ve dört Emmy ödülü kazandı. Her iki solo albümü de dünya çapında yedi milyondan fazla sattı. Müzik dışında oyunculukla da ilgilendi, The Social Network, Bad Teacher, In Time ve Friends with Benefits filmlerinde önemli rollerde yer aldı. Bunların dışında kendi yapım şirketi Tennman Records’u, giyim markası William Rast’ı, Destino ve Southern Hospitality adlı restoranları kurdu.

Justin Timberlake 31 Ocak 1981 Memphis, Tennessee’de Lynn Harless (kızlık soyadı Bomar) ve Randall Timberlake çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Baba tarafından dedesi Charles L. Timberlake bir Baptisttir ve Justin de bir baptist olarak yetiştirildi ancak şu an dine daha ruhani yönden baktığını söylemektedir.

justin timberlake kimdir suit and tie Justin Timberlake Kimdir?

Timberlake’in anne ve babası 1985′te boşandı ve her ikisi de daha sonra yeniden evlendi. Just-in Time Entertainment adlı bir şirkette çalışan annesi Justin beş yaşındayken bankacı Paul Harless ile evlendi. Kilisede koro şefi olarak çalışan babası da Lisa Perry’yle evlendi ve Jonathan (1993) ve Steven Robert (1998) adlı iki çocuğu oldu. Timberlake’in üvey kardeşi Laura Katherine 14 Mayıs 1997′de doğumundan kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi. ‘N Sync grubunun *NSYNC adlı albümündeki “My Angel in Heaven” adlı şarkıyı ona ithaf edildi. Timberlake Memphis ve Millington arasındaki Shelby Forest adlı küçük bir kasabada büyüdü. İlk şarkıcılık deneyimini Star Search yarışmasında “Justin Randall” adıyla country söyleyerek yaşadı.

1993′te The Mickey Mouse Club adlı programa katıldı. Burada ileride kız arkadaşı olacak olan şarkıcı Britney Spears, beraber turne yapacağı Christina Aguilera, aynı grupta yer alacağı JC Chasezve ileride aktör olacak Ryan Gosling ile tanıştı . Program 1994′te bitti ama 1995′te Timberlake ve Chasez, Lou Pearlman tarafından kurulan tamamı erkeklerden oluşan bir müzik grubuna üye oldular, böylece ‘N Sync grubu kuruldu.

Filmografi:

Film
Yıl Film Rol Notlar
2000 Longshot Valet
Model Behavior Jason Sharpe TV film
2001 On the Line Makyöz cameo
2005 Edison Force Josh Pollack
2006 Alpha Dog Frankie Ballenbacher
Black Snake Moan Ronnie
2007 Shrek the Third Artie Pendragon seslendirme
Southland Tales Pvt Pilot Abilene
2008 The Love Guru Jacques “Le Coq” Grande
2009 The Open Road Carlton Garrett
2010 The Social Network Sean Parker
2010 Yogi Bear Boo-Boo Bear seslendirme
2011 Bad Teacher Scott
Friends with Benefits Dylan
In Time Will Salas
2012 Trouble with the Curve Johnny Flanagan Post prodüksiyon
The Devil and the Deep Blue Sea Müzik süpervizörü
2013 Inside Llewyn Davis Jim Berkey Post prodüksiyon
2013 Runner, Runner Richie Furst Çekim aşaması
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1993–1995 The Mickey Mouse Club kendisi
1999 Touched by an Angel Street performer seslendirme
2005–günümüz Saturday Night Live Kendisi/Çeşitli roller 4 Bölüm

 

Resimleri – Fotoğrafları:

justin timberlake jessica biel evlendiler dugun Justin Timberlake Kimdir?

Justin Timberlake ve Jessica Biel 19 Ekim 2012′de İtalya’da Resort Borgo Egnatia, Fasano’da evlendiler

justin timberlake jessica biel Justin Timberlake Kimdir?

Justin Timberlake boyu kilosu Justin Timberlake Kimdir?

jessica biel justin timberlake dugun gelinlik Justin Timberlake Kimdir?

Bir önceki yazımız olan Nicki Minaj Kimdir? başlıklı makalemizde Biyografi, Nicki Minaj Biyografisi ve Nicki Minaj Boyu Kaç Cm? hakkında bilgiler verilmektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ..close