Taner Yıldız Mı Söyledi? “Öğle yemeğini madende yemeselerdi bu yaşanmazdı“

Karaman Ermenek Güneyyurt Beldesinde Pamuklu köyü’nde bulunan özel bir maden’de 18 işçi su basması sonucu oluşan maden faciası sonrası bu olay gündemde.  Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın “Öğle yemeğini madende yemeselerdi bu yaşanmazdı“ dediği söyleniyor. Peki olayın aslı nedir?

Bu söylenen sözler Taner Yıldız’a aitmiş gibi gösteriliyor ve birçok şey paylaşılıyor. Sözleri söyleyen Yıldız değil ve olayın aslı aşağıdaki gibi:

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Bakan Yıldız’a, “Bu üçüncü su baskını önlem alınsaydı. Böyle olmazdı. Ayrıca Torba Yasası’nda çıkan kanununun ardından işçiler öğle yemeklerini madende yiyorlar. Öğle yemeğini madende yemeselerdi. Bu yaşanmazdı. Ayrıca hemen müfettişler denetim yapsın. Yoksa işveren eksiklikleri giderir ve denetimde birşey çıkmaz” diye tepki gösterdi.

Bakan Yıldız da, “Ben bütün gece buradayım. Şu an tek çabamız su seviyesini azaltmak” dedi. Maden ocağındaki su tahliyesi devam ederken, içeriye hava da veriliyor.” diyerek sözlerini tamamladı. Enerji Bakanı Yıldız, Soma faciasında da çok emek vermişti. Torba yasanın ardından bu olayın yaşanması sorumlunun yasanın yürürlüğe girmesi olduğunun söylenmesine sebep oluyor fakat önemli olan ihmallerin olup olmadığı ve işçilerin ihmalleri olup olmadığıdır.

taner-yildiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir