Yalın Kimdir?

Yalın Kimdir?

Doğum Adı: Hüseyin Yalın
Doğum Tarihi: 30 Mart 1980
Doğum Yeri: Nişantaşı, İstanbul, Türkiye
Burcu: Koç
Boyu: 167 cm
Kilosu: 71 kg
Tarz: Pop
Çalgılar: Gitar
Ebeveynleri: Figen Yalın, Kamil Yalın
İlişkileri: Tuba Ünsal, Derin Mermerci, Carolina Rygielska, Christina
Eğitimi: Ataköy İlköğretim Okulu, Saint Michel Fransız Lisesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Ekonomi

yalin-profile-photoHakkında:

Hüseyin Yalın (d. 30 Mart 1980; Nişantaşı, İstanbul), Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarıdır. 2004 yılında çıkış yaptığı Zalim şarkısıyla tanınmıştır.

Yalın, 30 Mart 1980’de Nişantaşı, İstanbul’da doğmuştur. İlkokulu Ataköy İlköğretim Okulu’nda okumuştur. Annesinin adı Figen, babasının adı Kamil’dir. Gazeteci Ferai Tınç’ın yeğenidir.

İlkokul yıllarında pilot olmak isteyen Yalın’ın müziğe ilgisi babasının evde ona, gitarıyla Gipsy Kings ve Enrico Macias şarkıları çalmasıyla başladı. İlk bestelerini Saint Michel Fransız Lisesi’nde okurken, Yurdaer Doğulu ve Doğan Canku Müzik Okulları’nda gitar dersleri alırken yapmaya başlamıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Ekonomi okumaya başladığı dönemde beste çalışmalarını hızlandırmış ve albüm yolunda ilk adımları atmıştır.

yalin-cover-kapak-photo-kimdir

Yalın, albümleri ve single’ı dışında başka şarkıcılara verdiği besteler ve yaptığı düetlerle de adından söz ettirdi. Bunlar; Gülben Ergen’in kendi ismini taşıyan 2006 tarihli albümünde Aşksın Sen,Serdar Ortaç’ın Beni Unut/Çakra isimli 2004 tarihli albümünde Sakın Arama, Bengü’nün 2009 tarihli İki Melek isimli albümünde Özetle Ben Aşığım, Ayşe Özyılmazel’in kendi ismini taşıyan 2009 tarihli albümünde İki Sakin şarkılarıdır. Ayrıca Sıla’nın 2007 tarihli kendi ismini taşıyan albümünde Ne Desem İnanırsın ve Dön Demeyi Unuttum şarkılarının besteleri de Yalın’a aittir.

Özetle Ben Aşığım şarkısında Bengü ile düet yapmıştır.

Hürriyet gazetesinin başlattığı Aile İçi Şiddete Son kampanyası için düzenlenen konserde Kenan Doğulu ile beraber, sözleri Aysel Gürel’e bestesi Onno Tunç’a ait olan Ünzile şarkısını seslendirmişlerdir.

Yalın, Ozan Doğulu’nun 2011 yılının Ağustos ayında çıkan 130 Bpm Allegro albümünde Daha adlı şarkının sözlerini yazmış ve vokalleri üstlenmiştir. Albüm D&R’ın Çok satanlar listesinde üçüncü sıraya yükselmiştir.

Yalın, ayrıca Vestel’in ankastre serisi için çekilen reklamında da rol almıştır. Küçük bir kız çocuğunun hayallerini süsleyen ünlü bir figür olarak reklamda rol alan Yalın’a filmde, 9 yaşındaki minik oyuncu Alara Bağcı eşlik etti. Vestel’in ‘dost teknoloji’ konseptli reklamlarından da esinlenen filmde, markanın maskotu haline gelen Vestrons’lar da rol alıyor.

Diskografi:

  • Ellerine Sağlık (2004)
  • Bir Bakmışsın (2005)
  • Her Şey Sensin (2007)
  • Ben Bugün (2009)
  • Anlat Güzel Mi Oralar (2011)
  • Sen En Güzelsin (2012)

Ödülleri:

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2004 Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı
2005 3. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Altın Albüm (Ellerine Sağlık)
POPSAV Başarı Ödülleri Yılın Şarkısı (Küçücüğüm)
2006 4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Altın Albüm (Bir Bakmışsın)
2008 Power Türk Müzik Ödülleri En İyi Pop Erkek Sanatçı
Power Türk Müzik Ödülleri En İyi Pop Albüm (Her şey Sensin)
6. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Altın Albüm (Herşey Sensin)
2010 37. Altın Kelebek Ödülleri Yılın En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solisti
7. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri En İyi Albüm (Ben Bugün)

 

Resimleri- Fotoğrafları:

yalin-fotograflari-resimleri

yalin-kimdir-yasi-boyu-kilosu-sevgilisi

yalin-kimdir-kac-yasinda

yalin-şarkıları-nereli-kimdir

Yalın-photos

Bir önceki yazımız olan Kenan İmirzalıoğlu Kimdir? başlıklı makalemizde Biyografi, Kenan İmirzalıoğlu Biyografisi ve Kenan İmirzalıoğlu Boyu Kaç Cm? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ..close