Cep telefonuna Kredide 3 Taksit Sınırı Geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Cep Telefonu satın alma amacıyla kullanılan tüketici kredisinde vade sınırlaması yapıyor. Yeni düzenlemeye göre, cep telefonu ve tablet satın alınırken kullanılan kredilerin vadesinin 3 taksite düşürülmesi planlanıyor. Yeni düzenlemeye göre fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan telefon ve tablet pcler gibi cihazlar için alınacak olan kredilerin vade sayıları artık 6 aydan 3 aya indirilecek.

cep telefonu kredi 3 taksit siniri geliyor

BDDK cep telefonu ve tablet satışında kullanılan kredilerde vadenin mevcut olan 6 ay iken 3 aya iinmesini öngören yönetmelik taslağı yayımladı

Kurum, bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik ve Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapılmasına yönelik iki taslak yönetmelik yayınladı.

Yeni düzenleme göre, artık bilgisayar alışverişi yapılırken kullanılan kredilerin vadesi 12 ayı geçemeyecek, Tablet alımı amacıyla kullanılan kredilerin vadesi 3ü geçemeyecek. Fiyatı 3.500 TL’ye kadar olan cep telefonu satılırken verilen kredilerin vadesi 12 ayı, fiyatı 3.500 TL ve üzerinde olan cep telefonu satışı yapılırken kullanılan kredilerin vadesi 3 ayı geçemeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir