Dil Tengi Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir, Dil Tengi Ne Demek?

Kar yağar kar üstüne adlı şarkı ile ismi duyulan ve merak edilen Dil Tengi kimdir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

dil tengi kimdir nereli dil tengi ne demek

Çocukken etrafındaki herkes bağlama çalıyormuş ve belli bir zaman sonra ben de kendisini bağlama çalarken bulduğunu söylemektedir. Diğer müzik aletlerine ilgisinin de üniversite yıllarında başladığını söylemektedir.

Dil tengi ne demek ? farsça kökenli olan kürtçe bir tamlamadır. Gönül darlığı, iç sıkıntısı gibi anlamlara gelmektedir. Kar yağar kar üstüne, Bir ağaç olsam, Ervah-ı ezelde, Nasıl anlarsın bilmem, Nokta idim, Bir kuş uçar başucundan, Karanfil eker misin, Adım düşerse aklına, Deli gönül feryad etme boşuna, Bu Kadar Cevretme Aziz Sultanım gibi şarkıları vardır. Okul öncesi öğretmenliği mezunudur. Dil Tengi nereli ? bu bilgi maalesef bulunmuyor. Açık öğretimden sosyoloji bölümü mezunudur. Dil Tengi gerçek adı nedir gibi bilgiler de maalesef mevcut değil.

Instagram hesabı: https://www.instagram.com/dil_tengi/
Sosyal medya hesaplarını da daha yeni açtı diyebiliriz. Çok fazla bilgi bulunmuyor sanatçı hakkında. Sizin de bildikleriniz varsa yorumlar kısmında herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir