Wallmart Battı Mı, Batıyor Mu, Wallmart İflas Mı Ediyor, İflas Etti Mi?

Karar Gazetesi’nin haberine göre Wallmart iflas ediyor! peki Wallmart iflas ediyor mu ? haber hakkında bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

wallmart batti mi wallmart iflas mi ediyor iflas etti mi batiyor mu

Walmart aslında sadece işten çıkarmaya gidiyor. Amerika’nın en büyük perakende zincirlerinden Walmart, yüzlerce kurumsal çalışanını işten çıkaracağı bildirildi. Bu maalesef ki iflas anlamına gelmiyor. Bu şekilde bir haberi neden yaptıkları ise anlaşılmadı.

Walmart Inc. (önceden Wal-Mart Stores, Inc. olarak bilinir), Amerikalı girişimci Sam Walton tarafından kurulmuş, dünya genelinde şubeleri bulunan bir perakende satış mağazaları zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok eyaletinde mağazaları bulunmaktadır. Walmart, Amerika’nın önde gelen ekonomi dergisi Fortune’un 2007 sayısında yayımlanan “Fortune Global 500” raporunda “Dünya genelinde yüksek ciroya sahip şirketler” arasında yer almıştır. Walmart mağazalar zincirinde, çoğunluğu Amerika’da olmak üzere 2.3 milyon insan çalışmaktadır. En önemli rakipleri arasında Metro AG, Carrefour ve Tesco bulunmaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir