Hakan Fidan Aslen Nereli, Kaç Yaşında?

27 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı olarak atanan ve 10 Şubat 2015 tarihinde bu görevinden ayrılan Hakan Fidan, son seçimlerden sonra yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görev almıştır. Önceki görevleri sebebiyle ekranlardan uzak kalan ve özel hayatını gizleyen Fidan, bakan olduğu andan itibaren daha çok gözler önüne gelmeye başladı. Aslen nereli olduğu merak edilen Fidan’ın kaç yaşında olduğu ve eğitimi de merak ediliyor.

Hakan Fidan Aslen Nereli, Kaç Yaşında?

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara’da doğmuştur. Anne tarafından aslen Vanlı olduğu söylenmektedir. Bundan dolayı aslen Kürt asıllı olup olmadığı da merak ediliyor. Ancak Kürt asıllı değildir.

hakan fidan aa 2056101

Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunu olan bir kişidir. Evli olan bu kişi, akademik eğitimini çoğunlukla Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki görevi sırasında tamamlamıştır. Yurtdışında görev yapmak üzere Almanya’da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı’na atanmıştır.

Bu süre zarfında, Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans derecesini University of Maryland University College’dan, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Türkiye’ye döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden almıştır. Astsubaylık görevinden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmiş ve daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu) görevlerinin yanı sıra Başbakanlık Özel Temsilciliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir