Paypal Alternatifi Siteler

Paypal dünyanın dört bir yanında kullanılan ve uluslararası bir boyuta ulaşan global ödeme sistemleri devidir.

Ülkemizde Paypal çalışmalarına sürpriz bir şekilde son vermek durumunda kaldı. Kim ne derse desin hiçbir hizmet Paypal’ın yerini tutamaz. Maalesef ki hem Türkçe dil desteği hem de TL para birimi desteği veren uluslararası bir ödeme sistemi bulunmuyor. Ülkemizde de uluslararası çapta hizmet veren bir ödeme sistemi henüz bulunmuyor. En büyük eksiğimiz olan uluslararasılaşma sorunumuz ve bunu aşmak da oldukça zor görünüyor.

WebMoney
“Evrensel ödeme sistemi” sloganıyla hizmet veren WebMoney oldukça fazla özelliğe sahip. Türkçe desteği verirken TL para birimi desteği verilmiyor.

PAYZA
AlertPay olarak kurulan ve sonrasında PAYZA olarak ismi değişen bu sistem 190 ülkeye hizmet veriyor ve 21 farklı para birimi bulunuyor. Ancak maalesef ki bu sistemde de Türk Lirası para birimi bulunmuyor.

2Checkout
Bu ödeme sistemi de yurt dışında oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Ancak bu sistemde de TL para birimi kullanılamıyor.

Payoneer
Ortalama 200 ülkeye hizmet veren bu sistemde de oldukça fazla özellik bulunuyor. Türkçe dil desteği ve TL para birimi desteği bulunmuyor.

paypal-alternatifi-siteler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir