Trafik Çekicisinin Akılalmaz İtirafları!

trafik cekisinin itiraflariİstanbullular ortalama 5 dakikada bir araç çekebilen çekicilerden artık bıkmış durumda. Vatandaşların bir çoğu araçlarının haksız yere çekildiğini iddia ediyor. Trafiği kapatmayan ve park yasağı bulunmayan yerlerde bile araçlar çekilebiliyor. Her araç çekilmiyor ve kolayına gelen araçları çekip işlerini bitirmiş oluyorlar.

Çekicilerin haksız yere ticari amaçla sürekli araç çektikleri herkes tarafından biliniyor ancak hiçbir şey yapılamıyor.

Trafik çekicisi olduğu iddia edilen T.A,nın akıl almaz itiraflarını sizlerle paylaşıyoruz:

1. Günlük limitler bulunuyor!
Bütün trafik çekicilerinde günlük araç çekme limiti bulunuyor. Örneğin, bir çekicinin görev yaptığı bölgede günlük en az 45 araç çekme zorunluluğu var. O rakamın altına inilmemesi gerekiyor. Haklı haksız olması önemli değil günlük en az 45 araç limitini doldurmak için önümüze gelen sıradan arabayı çekeriz.

2. Lüks araçları çekmiyoruz çünkü başımıza iş almak istemiyoruz!
Mercedes, Bmw, Audi gibi lüks arabaları gerçekten yanlış yere park etmiş bile olsa çekmeyiz. Bu araçların sahibi ya bir bakan tanıdığı ya bir mafya yada hakim veya savcıdır. Bu sebep ile eski ve ucuz araçları yani gariban halkın araçlarını haklı haksız olmasına bakmadan çekeriz.

3. Çekilen araçları götürdüğümüz otopark bize komisyon veriyor!
Araçları götürdüğümüz otoparklar özeldir. Bu otopark sahipleri trafik çekicilerini teşvik etmek için, daha çok araç çekmemiz için bizlere otopark ücreti üstünden komisyon verir. Bizde bu parayı almak için çok daha çok araç çekeriz.Böylece hem otopark sahibi hem de biz kazanırız. Olan gariban araç sahibine olur.

4. Bu güne kadar çektiğim araçların yarısından fazlasının hiçbir suçu yoktu!
En büyük itirafım budur. Bugüne kadar çektiğim araçların en az yarısının hiç suçu ve kabahati yoktu.

5. Birçok trafik çekicisi eğitimsiz ve araçları çekerken çok zarar veriyor!
Ben dahil bir çok trafik çekicisi eğitimsiz bazıları ehliyeti bakkaldan almış denilen insanlar. Ne araç sürmesini bilir ne araç çekmesini. Araç çekme işlemi sırasında bir çok araca inanılmaz zararlar veriliyor. Ön camın kırılmasından tutunda araç havadayken bir anda yere düşmesine kadar.

Trafik çekicisi olup bu işi kötüye kullanmak ve haksızlık yaparak araç çekmek ne kadar iyi bir iş? bu işin vebali olduğu da kesin. Aşağıdaki soru da bir hocaya geldiğine göre vicdanlarının rahat olmadığı kesin.

trafik cekicisi olmak gunah mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir