Prof. Dr. Salih Kuk Kimdir?

Twitter paylaşımlarıyla dikkat çeken isimlerden biri olan Prof. Dr. Salih Kuk’un gerçek bir kişilik olup olmadığı merak ediliyordu. Özellikle de cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında attığı twitlerle şaşırtmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Salih Kuk kimdir?

Prof. Dr. Salih KUK 1969 yılında Samsun’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Samsun’da tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu. 1996-1999 yılları arasında pratisyen hekim olarak çalıştı.

Tıpta Uzmanlık Sınavı ile kazandığı Tıbbi Parazitoloji eğitimini 1999-2003 yılları arasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji bölümünde tamamlayarak Uzman Doktor unvanı aldı. Kazandığı TÜBİTAK-NATO bursu kapsamında 2005 yılında ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi Sıtma Enstitüsü’nde çalışmalar yaptı. Yaptığı çalışma Nature Medicine dergisinde kapak konusu olarak yayınlandı. 2007 yılında Yrd. Doç. olarak atanan Dr. KUK Aralık 2007’de Mikrobiyoloji/Parazitoloji alanında Doçent ünvanı aldı. 2010 yılına kadar Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Doçent Dr. ünvanı ile çalışmalar yürüttü.

prod dr salih kuk

2010-2013 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı’nda Doç. Dr. olarak çalıştı. 2013 yılında Erciyes Üniversitesi’nde Tıbbi Parazitoloji alanında Profesör ünvanı aldı ve 2016 yılına kadar aynı bölümde Profesör olarak çalıştı. Dr.KUK, Maggot Debritman Tedavi Ünitesi (Larva tedavisi) için Lucilia sericata sinek üretimi çalışmalarında bulundu.

Verdiği tez çalışmalarıyla L.sericata sineklerinin üretip salgıladıkları lucifensin ve lucimycin antimikrobiyal moleküllerin rekombinant elde edilmesi ve orjinal ilaç elde edilmesi çalışmalarında bulundu. Doğal ürünlerin hastalıkların tedavisinde kullanımı ile ilgili olarak; Nigella sativa (Çörek otu) ve etken maddelerinin antiparaziter etkinliği ve kanser üzerindeki etkileri konusunda çalışmalar yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir