Sigara DNA’yı Tahrip Edip Kanser Yapıyor!

Nobel ödüllü milli gururumuz Aziz Sancar’ın “Sigaranın içindeki kimyasal maddeler DNA’yı tahrip ediyor. Bu da kanser yapıyor.” Sözü Sağlık Bakanlığı tarafından sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara mesaj olarak iletiliyor.

Aziz Sancar’ın sözleri şu şekilde devam ediyor: “Benim çalıştığım DNA onarım mekanizması, sigara dumanının yaptığı tahribatı tamir ediyor. Tamir ediyor da; durmadan sigara içerse buna DNA onarım mekanizması yetişemiyor. Dolayısı ile kanser oluşuyor. Benim DNA onarımını artırıp, bunu daha etkin hale getirecek durumum yok. O bakımdan kanseri önlemek için en iyisi sigara içmemek. Herkes tedavi et diyor ama sigara içmezsen zaten öldürücü kanserin yüzde otuzu kaybolur.” ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Bakanlık da bu ifadeler üzerine sözlerin bir kısmını vatandaşların cep telefonuna mesaj olarak gönderdi. Sigaranın zararlı etkileri her fırsatta açıklanıyor. Sigara bağımlılığı her geçen dün daha da artmakta ve sigara kullanım yaşı da çok düşmekte. Çocuklarımızı sigaradan uzak tutmak ve onlara iyi örnek olmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır.

sigara-zararlari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir