Arabalarda Klima İç Sirkülasyon Modu Ne Zaman Açılmalı ve Kapatılmalı?

Çok yerinde, potansiyel olarak hayat kurtarıcı bir soru. Akıllarda soru işareti bırakabilen bir soru, giderelim istedik.

İnsanların araba ve klima çalışır vaziyette ve pencereler kapalı olarak uyudukları ve bir daha uyanamadıkları birkaç olay yaşandı. Evet, öldüler.

Tıp uzmanları bize oksijen eksikliğinin ne kadar uyuşukluk, halsizlik yaratabileceğini söyleyebilir, ancak biraz bilgi edinmeyi başardığım birkaç vakada, raporların iddia ettiği gibi gaz kaçağı veya egzoz dumanı karışımı ya da bunlardan herhangi biri değildi. Sadece insanlar klimalarını filtrelerden ve dışarıdan gelen temiz hava yerine iç sirkülasyon ayarında veya başka bir deyişle devridaimde bırakıyorlardı.

arabalarda ic sirkulasyon modu devirdaim ozelligi

Sıcak bir iklimde araç kullanmanın cazibesi, aracın klima ünitesinden maksimum soğutma elde etmek olacaktır ve dışarıdaki hava sıcak olduğundan, daha önce soğutulmuş ve dolaşmakta olan iç sirkülasyondaki havadan daha az soğuyacaktır.

Arabadaki insanlar bu havayı solur ve sırasıyla soludukları ve verdikleri havada %20 oksijen alır, %15 oksijen verirler. Araca ve yolcu sayısına bağlı olarak, hava yalıtımı gerçekten de iyi ise bu durum oksijen kaynağını tüketebilir. Akıllı tasarımlar dış havadan bu tür bir yalıtıma asla izin vermez, ancak çoğu filtre ve valfin temiz havayı tamamen kesmek için çalıştığını varsayarsak, oksijen seviyelerinin ne zaman düştüğünü bir şekilde ölçmek iyi bir fikir olacaktır, genellikle insanların nasıl uyukladığını fark ederek.

Şahsen, dışarıdan aşırı kirlilik gelmediği sürece arabamın klimasını temiz havaya ayarlıyorum. Şehir içi sürüşlerde, arabanın dışındaki havada kirletici madde yoğunluğu olduğu için iç sirkülasyonu kullanmak istenebilir. Camımı açabildiğim an açıyorum, ancak bu birçok kişi için arzu edilen bir alışkanlık olmayabilir ve otoyol hızlarında gürültü yüksek olabilir. Ancak otoyolda, kesinlikle, klimayı temiz havaya getirmenizi ve klimanın daha az çalışması gereken daha serin havanın tadını çıkarmak için sıcaklığın düşmesini beklemenizi öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir