Enerya Gaz Fatih Erbakan Yatırım Reklamları Gerçek Mi?

Yeni bir dolandırıcılık sistemi, siyasi liderlerin adı altında kurulmuş durumda; dikkatli olun! Enerya Gaz Fatih Erbakan Yatırım Reklamları Gerçek Mi ?

enerya gaz fatih erbakan yatirim reklamlari gercek mi

24 Kasım 2023 tarihinden itibaren Facebook sosyal medya platformunda sıkça görülen bir dolandırıcı reklama göre, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın ismi kullanılarak yapılan sahte haber reklamına düşmeyin. Bu tür tuzaklara genellikle sosyal medya platformlarını bilinçsizce kullanan kişilerin düştüğü unutulmamalıdır.

Sosyal medya platformu Facebook’u incelediğimizde elde ettiğimiz sonuçlara göre, bu görseller oldukça yaygın bir şekilde dolaşıyor. Bu paylaşımlar, bilinçsiz ve acemi sosyal medya kullanıcıları sayesinde profil üzerinden profile yayılıyor.

Yapılan araştırmaya göre, bu tür dolandırıcılık haberlerine inanıp yayma eğiliminde olan kitlenin %60’ı CHP seçmeni, %20’si Saadet Partisi seçmeni ve %20’si tarafsız acemi kullanıcılardan oluşuyor.

Son bir yılda dolandırıcılıkta önemli bir artış yaşayan ülkemiz, internet dolandırıcılığında üçüncü sırada yer alıyor.

Üçüncü sırada olmamızın nedeni; bilgi edinmeyen, araştırmayan cahil kişilerden oluşuyor. Sosyal medya uygulamalarını bilinçsizce kullanan, herhangi bir linke tıklayan ve her yazılanı doğru kabul eden sosyal medya cahillik oranı ülkemizde yüksek.

Bunu engellemek için öncelikle sosyal medyada karşımıza çıkan reklam ve paylaşımların kaynağına ve URL adresine dikkat etmeliyiz.

Fatih Erbakan adı altında hazırlanan bu dolandırıcılık haberi ile şu ana kadar kimlik bilgilerini giren kişi sayısı 23’e yükseldi.

Facebook’ta genellikle bu başlıklar altında paylaşılan sahte haberlerin kaynağı, 7 farklı spam web sitesinden paylaşılıyor. Bu web sitelerinin adresleri şunlar:

chiefdampflyinnocent.com
moralactionrubberrally.com
neutralshortvividshift.com
driftforgetvisitdevelop.com
petgamematterfetch.com
fleerescuegaragebelt.com
spikeharborclapcrash.com
serviceexcitedespairborrow.com

Bu web sitelerinin geneli California / San Francisco bölgesinden oluşturulmuştur.

Fatih Erbakan adı altında hazırlanan bu sahte haber içeriğinin baş kısmında “HABER GLOBAL” başlığı yer almaktadır. Ancak, linke tıkladığınızda karşınıza çıkan haber, Gerçek Haber Global sayfası değildir; tam aksine sahte bir kopya sayfadır.

ENERYA-GAZ’un ücretsiz kayıt formunu dolduruyorsunuz. Ardından, işte bu noktada artık geçmiş olsun demenin vakti geldi, çünkü dolandırıldığınızı fark ediyorsunuz.

İnternet üzerinde ENERYA-GAZ adını taşıyan birçok dolandırıcı web sitesi bulunmaktadır. Google’da araştırdığınızda, karşınıza bu tür siteler çıkabilir. Ancak, önemli bir detayı belirtmek gerekir: ENERYA-GAZ adında bir gerçek firma veya şirket bulunmamaktadır. Aslında, Enerya adında bir şirket vardır. Ancak, karşılaştığınız site tamamen uydurma ve profesyonelce hazırlanmış bir tuzağın parçasıdır.

Unutmayın ki, Enerya şirketinin resmi adresi www.enerya.com.tr’dir. Bu adres, güvenilir bir kaynaktan alınmıştır ve size doğru bilgi sağlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir