Havuzda Bone Niye Takılır?

havuzda bone niye takilirYüzme havuzlarında bone takılmasının zorunlu olduğunu ve bone takmanız gerektiği uyarısını görmüşsünüzdür. Bone kullanmadığınızda da görevliler mutlaka sizi uyaracaktır. Peki bone ne işe yarar ve bone neden takılır ?

Havuzda Bone Niye Takılır ?
Bone takmanın sebebinin saçların ıslanmasını önlemek ve klorun saça zarar vermesini önlemek olduğu sanılsa da asıl sebebi bu değildir. Bone kullanılmasının ve zorunlu olmasının asıl sebebi havuza saç düşmesini engellemektir. Suya karışan saçlar hem yüzen kişileri rahatsız eder hem de temizleme cihazlarına zarar verir.

Yüzerken saçların önümüzü kapatmaması için de bone kullanılabilir. Sürtünmenin azalarak rahat yüzme amacıyla da kullanılabileceği bilinmektedir. Profesyonel yüzücüler yüzerken kesinlikle bone kullanmaktadırlar.Hem havuzdaki hijyenin olması için hem de saçınızın havuzda bulunan koruyuculardan zarar görmemesi için havuza girmeden önce bone takılmalıdır.

Daha önceki yıllarda lateks bone kullanılırken bu tip boneler kullanışsız olduğu için yani birbirine yapıştığı için artık üretilmiyor. Silikon boneler en çok kullanılan boneler olduğu gibi uzun saçlı kişiler ve sürekli kullananlar için kullanım güçlüğü yaşatıyor yani başta ağrı yapabiliyor. Eğer ki silikon bonelerden daha farklı ve rahat bir bone arıyorsanız tercihiniz mayo kumaşından üretilen likra boneler olmalıdır. Likra bonelerle rahat kullanım sağlayacağınız gibi dezavantajı saçınızın ıslanmasını engellemeyecek olmasıdır. Bu kumaş boneler file şeklinde de olabilmektedir. Saçınızın daha serbest halde kalmasını sağlayacak olan kumaş likra boneleri tavsiye etmekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir