Pitaya Meyvesi Nedir?

Canlı kırmızı kabuğu ve tatlı, tohum benekli iç yapısı ile ünlü tropik bir meyvedir. Pitaya meyvesi nedir ? aslında diğer ismiyle daha çok bilinen ejder meyvesidir. İhtişamlı görünümü çok ilgi çekmektedir. Birçok uzmanın tavsiye ettiği bu meyve süper besin olarak anlatılmakta ve bu da meyveyi popüler hale getirmektedir.

pitaya meyvesi nedir

Çok popüler hale gelmesiyle birlikte faydaları da çok merak edilenlerden biri oldu. Pitaya ve diğer adıyla dragon ejder meyvesi olarak bilinen bu meyvenin faydaları nelerdir? İşte tropik ejder meyvesinin inanılmaz faydaları ve içerdiği vitaminler…

Zengin besin içeren ve aynı zamanda düşük kalorili olan bu meyve, kronik hastalıklarla savaşıyor, bağırsak sağlığını iyileştiriyor ve bağışıklığı da artırdığı biliniyor. Manganez ve demir gibi çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra lif bakımından da zengindir.

Ejder meyvesinin bilinen faydaları arasında kilo kaybına yardımcı olma, diyabeti kontrol etme, sindirimi iyileştirme, kolesterolü düşürme ve enerji seviyelerini artırma gibidir. Ayrıca bazı kanser türlerine ve kalp rahatsızlıklarına karşı da koruduğu biliniyor. Bakteri ve mantarlara karşı vücudu koruduğu da bilinmektedir.

Ejder meyvesinin sağlığa faydaları aslında antioksidan, antibakteriyel ve besleyici olmasından kaynaklanmaktadır. Vücuda faydaları arasında bağışıklık, hızlı metabolizma ve daha yumuşak bir sindirim süreci bulunur. Bu meyve üzerine yapılan son bir çalışma, özellikle kolon kanseri için önleyici olabileceğini sonucuna ulaşılmasını sağlamıştır. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan C vitamininin antioksidan özelliğine sahip olmakla birlikte, pitaya meyvesi doğal antioksidanlar da içermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir