Şarjlı, Elektrikli, Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilecek 5 Özellik

sarjli elektrikli robot supurge alirken dikkat edilecek 5 ozellik

Temizlik amaçlı kullanılan süpürgeler elektrikli, şarjlı ve akıllı robot süpürge gibi çeşitlere ayrılır. Uzun yıllardan bu yana kullanılan elektrikli süpürge çeşitleri kablolu olması, yüksek çekim gücünün bulunması, hepa filtre gibi özelliklere sahiptir. Daha pratik özelliklere sahip olan şarjlı süpürge ise dikey ve kablosuz olup her alana kolayca taşınabilir. Bu ürünleri satın alırken kablosuz çalışma süresine öncelik vermeniz gerekir. En yeni teknolojilere sahip robot süpürge çeşitleri ise manuel güce ihtiyaç duymadan tüm temizliği otomatik olarak yapar. Her biri ayrı avantajlara sahip olan bu süpürgeleri satın alırken dikkat etmeniz gereken özellikler şunlardır:

1. Çekim Gücü

Günlük temizlik için süpürge alırken ürünün çekim gücüne dikkat etmelisiniz. Bu güç ne kadar yüksekse alınacak performans da o kadar artacaktır. İdeal emiş gücü seviyesi kullanıcıların ihtiyaçlarına göre belirlenebilir. Küçük evleri günlük tozlardan arındırmak için orta seviyeli makineler işe yarayacaktır. Toz torbası maliyetlerinizi ortadan kaldırmak için toz torbasız olan modelleri tercih edebilirsiniz.

2. Kullanım Alanı

Klasik süpürgelerin haricinde üretilen modeller için zemin ayrımı önemlidir. Özellikle robot süpürge satın alacağınızda hem halı hem de sert zeminde süpürme yapan modelleri tercih etmelisiniz. Her iki zemin türüne de uyan ve fiyat performans ürünü olan modellere öncelik vermelisiniz Sık kullanılmayan yerler için süpürge alırken daha temel özelliklere sahip modelleri seçebilirsiniz.

3. Çalışma Süresi

Akıllı ve şarjlı süpürge modelleri için dikkat edeceğiniz en önemli noktalardan biri çalışma süresidir. Her iki ürün de kablosuz olduğundan ne kadar uzun süre temizlik yapabildiğine bakmalısınız. Doğru süreye karar verebilmek için ürünü kullanacağınız alanın genişliğini dikkate almalısınız. Genellikle robot süpürge modellerinin çalışma süresi 120 ile 200 dakika arasındadır. Standart apartman dairelerinin temizliği için bu süre yeterli olacaktır.

4. Toz Haznesi Kapasitesi

Süpürülecek alanın genişliğine uygun büyüklükte toz haznesi olan süpürge almanız gerekir. Düzenli süpürülen alanda toz çok fazla birikmediğinden standart modeller yeterli olacaktır. Akıllı robot süpürge modellerinde toz haznesi kapasitesinin 250 ile 600 ml arasında olması yeterlidir.

5. Fiyat

Süpürge alırken performansın yanı sıra fiyat aralığının da ideal olması gerekir. Ürün ne kadar teknolojik ise fiyatları o kadar yüksek olacaktır. En iyi modeli en uygun fiyatlardan satın alabilmek için Arzum mağazasını ziyaret edebilirsiniz. Tüm süpürge çeşitlerinde çok sayıda model seçeneğine sahip olan Arzum kullanıcı memnuniyetini üst seviyede tutar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir