Milla Jovovich Kimdir?

Milla Jovovich Kimdir?

Doğum adı: Milica Nataša Jovović
Takma Adı: Mishach, Мила Јововић
Doğum Tarihi: 17 Aralık 1975
Doğum Yeri: Kiev, Ukrayna
Burcu: Yay
Boyu: 175 cm
Kilosu: 59 kg
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Göz Rengi: Yeşil
Ölçüleri: 86-61-86 cm
Giysi Bedeni: 34
Ayakkabı Numarası: 40
Evlilikleri: Shawn Andrews (1992-1992), Luc Besson (1997-1999), Paul W. S. Anderson (2009–Günümüz)
Çocukları: 1

milla-jovovich-profileHakkında:

Milla Jovovich (d. Milica Nataša Jovović, 17 Aralık 1975, Kiev), Sırp-Rus asıllı ABD’li model, oyuncu, şarkıcı ve moda tasarımcısı. Dünyanın en çok kazanan top modeli unvanına sahiptir. Bu unvan, modelliğe ara verip sinema kariyeri yapmak istediği için top model Gisele Bündchen’e geçmiştir. Toplam serveti 250 milyon dolardır.

Milla Jovovich’in, babası doktor Bogdanovitch ve annesi Rus aktrist Loginova’dır . 1981 yılında Milla ve ailesi Sovyetler Birliği’nden kaçarak Londra’ya sonra Sacramento, Kaliforniya en son olarak Los Angeles ‘e yerleştiler.

1988’de Revlon’un dünyanın en unutulmaz kadınlarından biri seçildi. Yaşı henüz 12 idi. Liseyi Exvelsior Collage’da bitirdi. Aynı zamanda bir şarkıcı olan Milla’nın bir de “The Divine Comedy” adında albümü var.

Milla, 1997’de gösterime giren Fransız bilim-kurgu filmi The Fifth Element’te Bruce Willis ve Gary Oldman ile birlikte isminden söz ettirmeyi başardı ve ardından adını Capcom firmasının Resident Evil bilgisayar oyununun uyarlaması olan sinema filmiyle duyurdu. Çıktığı ilk gün 1 numara olan film ilk haftada 17 milyon dolar hasılat yaptı ve Toplamda 102 milyon dolardan fazla gelir sağladı. Filmin “PC” ve “Playstation” oyunları en çok oynanan oyun dalında rekor kırmış ve web üzerinden oynanan en iyi oyun seçilmişti.

Dünya çapında 100’den fazla dergiye kapak olan Milla L’Oreal kozmetik firmasının uluslararası sözcülüğünü yapıyor. İngiliz yönetmen Paul Anderson ile nişanlanan Milla, geçtiğimiz günlerde Los Angeles’da bir kız bebek dünyaya getirdi. Kızına Ever ismini veren ünlü model çocuğunu ABD’de yetiştirmek istemediğini açıkladı. Milla Rusça’nın yanı sıra Sırpça, İngilizce ve Fransızca’yı çok iyi konuşabiliyor.

Filmografi:

Yıl Yapım Rolü Not
1988 The Night Train to Kathmandu (TV) Lily McLeod
Two Moon Junction Samantha Delongpre
Paradise (TV) Katie 1 bölüm
1989 Married… with Children (TV) Yvette 1 bölüm
1990 Parker Lewis Can’t Lose (TV) Robin Fecknoids Pilot – 1 bölüm
1991 Return to the Blue Lagoon Lilli Hargrave
1992 Kuffs Maya Carlton
Chaplin Mildred Harris
1993 Dazed and Confused Michelle Burroughs
1997 The Fifth Element Leeloo
1998 He Got Game Dakota Burns
1999 The Messenger: The Story of Joan of Arc Joan of Arc
2000 The Claim Lucia Limited release
2001 The Million Dollar Hotel Eloise Limited release
Zoolander Katinka Ingabogovinanana
2002 Ölümcül Deney Alice
You Stupid Man Nadine
2003 Dummy Fangora “Fanny” Gurkel Limited release
No Good Deed Erin
2004 Ölümcül Deney: Kıyamet Alice
2005 Trailer for a remake of Gore Vidal’s Caligula Drusilla
2006 Ultraviolet Violet Song jat Shariff
2007 .45 Kat
Ölümcül Deney: İnsanlığın Sonu Alice
2008 The Palermo Shooting Kendisi In Competition at Cannes Film Festival
2009 The Fourth Kind Abbey Tyler Sream Award – En Iyi Korku Aktrisi Adayı
A Perfect Getaway Cydney 7 Ağustos 2009
Azazel Amalia Bezhetskaya 2008’in Yazında film çekimlerine başlanacak.
2010 Stone Lucetta Hollywood Spotlight Ödülü – 2010’un En İyi Aktrisi
Ölümcül Deney: Yaşamdan Sonra Alice 2010
Dirty Girl Sue-Ann
2011 Faces in the Crowd Anna Marchant 2011
Bringing Up Bobby Olive
The Three Musketeers Milady de Winter
Vykrutasy (Frills) Nadya Rus Filmi
2012 Ölümcül Deney:İntikam Alice 14 Eylül 2012

TV:

Yıl Yapım Rol Notlar
1988 The Night Train to Kathmandu Lily McLeod (TV filmi)
Paradise Katie “Childhood’s End” Bölümünde
1989 Married… with Children Yvette “Fair Exchange” Bölümünde
1990 Parker Lewis Can’t Lose Robin Fecknowitz “Pilot” Bölümünde
2002 King of the Hill Serena “Get Your Freak Off” Bölümünde

 

Resimleri – Fotoğrafları:

Milla-Jovovich-green-eyes

milla-jovovich-at-2012-oscars

milla-jovovich-15

Milla-Jovovich-Resident-Evil-1

Bir önceki yazımız olan Jennifer Lopez Kimdir? başlıklı makalemizde Biyografi, Jennifer Lopez Biyografisi ve Jennifer Lopez Boyu Kaç Cm? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ..close