CDN ve Peering Nedir, Ne İşe Yarar?

Günümüzde Türknet diğer firmalara nazaran çok daha farklı hizmet anlayışı ile birlikte oldukça büyük bir müşteri kapasitesine ulaşmıştır. Hem taahhütsüz hem de uygun fiyata VDSL ve fiber internet hizmeti vererek fark yaratıyor. Aynı zamanda da kullanıcılarına özel hizmetler sunuyor.

cdn ve peering nedir ne ise yarar

Peki özel hizmetlerden biri olan CDN ve Peering nedir ? CDN, bir veriyi en düşük ağ ve işlem gecikmesiyle yani en hızlı olarak kullanıcılara ulaştırmak için yerel olarak farklı bölgelerde yerleştirilmiş olan sunuculara verilen addır. Yani bu sunucu hizmeti sayesinde bazı datalar kullanıcılara çok daha hızlı şekilde ulaşmaktadır.

İnternet hızı ne kadar olursa olsun Netflix, Steam gibi dünya üzerinde oldukça yoğun ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan platformlarda yavaş kullanım sağlanır. Netflix gibi özel platformların em yoğun kullanım hem de sunucularının yurt dışında ve uzak olmasından dolayı yavaş olmaktadır. Turknetliler ise CDN ve Peering anlaşmaları yapıldığı için ana internet trafiğine girmeden çok daha hızlı şekilde bu servisleri kullanabiliyor. Bunun sebebi ise uzak sunucuya gitmeden yerel bir sunucu üzerinden ara bağlantı yapılmasıdır.

Turknet kullanıcılarının daha iyi bir internet deneyimine sahip olması için her geçen gün bu hizmetlere yenisini ekliyor. Siz de hemen Turknet’li olarak iyi bir internet hız deneyimine sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir