Türknet Adına Arayan Dolandırıcılara Dikkat!

Her geçen gün dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi eklenirken artık sizin aldığınız hizmetin daha iyisini daha ucuza vereceklerini söyleyerek sizi dolandırabiliyorlar. Bunlara bir yenisi de Turknet üzerinden yapılan eklendi.

turknet adina arayan dolandiricilara dikkat

İnternet servis sağlayıcı bir şirket olan Türknet müşterilerinin bilgilerini bir şekilde ele geçiren dolandırıcılar Türknet’ten aradıklarını söyleyip yeni bir zam geleceğini ve TV hizmeti alınırsa uygun fiyata hizmet almaya devam edebileceğinizi söylüyor. 02129290362 02129290794 ve 08502751373 numaralı telefonlardandan gelen çağrıda, konuşan kişi birtakım bilgiler veriyor. Türknet firmasından aradıklarını iddia ediyorlar ancak arayanlar Türknet çalışanları değil. Bu numaralardan arayabildikleri gibi birçok farklı numaraları da mevcut.

Telefonla sizi arayan kişi 2020 Nisan itibariyle yalın internetin artık kaldırıldığını ve artık TV paketiyle birlikte İnternet hizmeti verilmesinin zorunlu olduğu gibi zorunlu kılan bilgiler iletiyor. Bilgileri veren kişi bir müşteri temsilcisi gibi ikna edici konuşmalar yapıyor. TV paketinde Digiturk ya da Dsmart verileceğini maçların, belgesel kanallarının ve filmlerin ücretsiz izleneceğini söylüyor. Eğer mevcut şekilde kullanıma devam edilirse de 125 TL gibi zamlı bir ücretle devam edeceğiniz iddia ediyor.

Öncelikle de hizmetimizden memnun musunuz var mı sorun gibi sorular yönelterek Türknet’in aradığını düşünmeniz sağlanıyor. Belirttikleri tarifeye geçerseniz de interneti daha hızlı ve ucuz kullanabileceğinizin garantisini de veriyor. Turknet’e destek talebi göndererek bu kişi ve numaraların sahte olduğu sonucuna ulaşabilirsiniz. Burada merak edilen nokta tüm abonelere ve abone bilgilerine nasıl ulaşılıyor? sözleşmede abonelerin bir şekilde 3. kişilere verilerinin verilmesine izin mi veriliyor farkında olunmadan bilinmiyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir