Digitürk’ün Kaldırdığı Kanallar

Digiturk kendi yayın platformunda bazı kanalların yayınlarını artık yapmamaya karar verdi. Geçtiğimiz dönemlerde Digitürk içinde olan; Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Kanaltürk, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarının artık olmadığı görülüyor. Bu kanalların izleyicileri de neden artık olmadığını elbette ki merak ediyor.
Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu da bu kanalları bünyesinden kaldırmıştı. Bu kanalların okyanus ötesi cemaatle kan bağlarının bulunduğu biliniyor.
digiturk-logo

Digitürk’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Değerli müşterilerimiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir. Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır.” denildi.

TMSF bünyesinde faaliyet gösterirken Katarlı bir medya şirketine satılan Digitürk’ün 2 milyon 700 bin abonesi bulunuyor. İçlerinde bu kanalların müptelası hatta savunucuları elbette vardır. Tepki olarak abonelikten çıkmak isteyenlerin de olduğu tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir