Kontrollü Teslimat Nedir?

kontrollu teslimat nedirÖzellikle sosyal medya üzerinden yapılan satışlarda dolandırıcılık faaliyetlerinin artmasıyla birlikte kontrollü teslimat gerekli bir hale geldi. Bu teslimat yöntemi aslında birçok insanın mağdur olmasını engelleyen ve her şeyi şeffaf hale getirebilecek bir yöntem.

Kontrollü teslimat nedir ?
Kapıda ödeme yönteminde ürünü göstererek teslim edilmesi sistemidir. Sistem tüketiciyi kollamak yani dolandırma faaliyetlerini önlemek için son derece olumlu. Kişilerin veya firmaların web sitelerinde ya da sosyal medya sitelerinde gösterilenden farklı ürünler gönderdiği ve teslim alınıp ödendikten sonra da iade edememesi ve hiçbir muhatap da bulamadığı biliniyor.

Kontrollü teslim nedir ?
Kargo sektörünün en büyük ihtiyaçlarından bir olan bu yeni teslimat yöntemi ilk olarak PTT Kargo tarafından uygulanmaya başlandı. Hali hazırda sadece PTT Kargo bu hizmeti sunmaya başladı ve alıcılar ve satıcılar için faydalı olan bu sistem kullanılmaya başlandı. Alıcı kargoyu kontrol edip dilerse satın almama hakkında sahip oluyor. Bu sayede de müşteriler gelen kargoyu kontrol edip istediği ürünün olup olmadığını görmüş oluyor.

Teslim aldıktan sonra herhangi bir kişiye ulaşılamadığı için savcılık yolundan başka bir çözüm kalmıyor ve maalesef ki bu şekilde de hiçbir şekilde para tahsil edilemiyordu. PTT Kargo’yu bu sistemi hayata geçiren ilk firma olmasından dolayı kutluyoruz ve herkesi de kullanmaya davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir