Biber Gazı Satışı Yasak Mı?

Deriyi tahriş ederek göz, burun, ağız ve solunum yollarında yanmaya yol açan biber gazı, yakın mesafeden maruz kalan kişiyi 30 ile 45 dakika arasında etkisiz hale getiriyor. Bulanık görme, burun akıntısı, hapşırma ve salya artışı, mide bulantısı, deride kızarma gibi etkilere yol açar.

Çoğunlukla “dünyanın en acı biberi” diye bilinen kırmızı Şili biberinden üretilen biber gazıyla alakalı bir vatandaşın, “Biber gazı kullanmak veya taşımak yasal mıdır?” sorusuna Asayiş Dairesi Başkanlığı, biber gazının bulundurulmasına yönelik bir kısıtlama olmadığını açıkladı. Başkanlıktan yapılan açıklamada, “Bununla birlikte, spreyler için sadece Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet ve jandarma teşkilatı ile özel güvenlik kuruluşlarının ihtiyaçlarının karşılanması amacı dışında, bugüne kadar sivil kullanım maksadı ile hiçbir kişi veya kuruluşa ithal izni verilmemektedir. Bu nedenle piyasada bulunan ve bu kurumlar dışında sivil amaçlı satılan ve kullanılan biber gazları yurdumuza kaçak yollarla getirilen gazlardır.” açıklaması yapıldı.

Sivil amaçlı satılan ve kullanılan biber gazları için ise il emniyet müdürlükleri bünyesindeki kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin yurt dışından gelen uygunsuz biber gazı için ‘Gümrük kaçağı ürün’ olarak işlem yaptığı öğrenildi. Fakat bu sıralar Türk üretimi olan biber spreyi türemiştir ve bu yurt dışından gelen biber spreylerinden daha iyi ve güvenlidir.

Biber gazı satın almak isterseniz:  Jenix biber gazı
https://www.netavantaj.com/jenix-biber-gazi-goz-yasartici-sprey-yerlidepositphotos 111457412 stock photo bottle of pepper spray

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir